Traditioner i Røde Hus »

Fastelavn
Fastelavnsmandag slår vi katten af tønden. Arrangementet foregår selvfølgelig udendørs og familien er velkommen til at deltage. Det er en god idé med kostume, der kan komme udenpå flyverdragten.

Børnebal

I februar eller marts holder vi børnebal. Der er musik, dans, balloner, diskolys, saft og snacks i ”Storesalen”, som er mørklagt i dagens anledning.

Sommerfest
I juni afholdes sommerfest, som regel anden fredag i juni. Sommerfesten er for hele familien, bedsteforældre og andre med relation til Røde Hus. Festen foregår udendørs med bål, hygge, leg og ofte underholder børnene. Eftermiddagen starter med lagkagebord. Før festen vil vi bede nogle forældre lave lagkage, man får udleveret et “kage kit” og kan selv supplere. Senere spiser vi aftensmad sammen. Hver familie medbringer en ret, som sættes på den fælles buffet. Der er mulighed for at grille.

Bivuaktur
I august tilbydes de ældste børn en bivuaktur, fra fredag til lørdag. Vi tager til søen og bygger bivuak, som vi sover i. Vi laver mad på bål, sejler, leger og hygger. Lørdag er der fælles madpakkefrokost med forældrene inden turen går hjem.

Fakkelfest
Den sidste torsdag før jul mødes vi om eftermiddagen omkring bålet. Vi synger, drikker varm saft, spiser medbragte kager og hygger. Når mørket falder på tænder vi faklerne og går i et lille fakkeloptog omkring Røde Hus. Det er kun Skovfolk, der går med fakler.

Arbejdsdage
Den sidste lørdag i april og den første lørdag i september er der arbejdsdag i Røde Hus. Det er her forældre og børn møder op med værktøjskasse, rengørings materiale m.m. og hjælper med at holde hus og legeplads i god stand. Der arbejdes altid hårdt, men det er også en dag, hvor vi lærer de andre forældre og børn bedre at kende. Der laves “Røde Hus” gryde over bål til frokost. Hvis man ikke kan netop de lørdage, kan man altid tilbyde sin hjælp på andre tidspunkter.